Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΚΟΡΕΑ - ΚΙΝΑ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Χρονικό Ταξιδίου Κορέα - Κίνα
16.06.2015 έως 25.06.2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στα πλαίσια των καλών σχέσεων και αμοιβαίας εκτιμήσεως με τον αξιότιμο κύριο Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο, μεγάλο ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προσεκλήθη δια μία ακόμα φορά από τον κ. Καλλιμανόπουλο να παραβρεθεί και να ευλογήσει τρία νέα καράβια κατά την διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας των. Ένα εξ αυτών κτίσθηκε σε ναυπηγείο της πόλεως BUSAN της νότιας Κορέας και τα άλλα δύο σε ναυπηγείο της πόλεως WUXI της Κίνας.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την τιμητική πρόσκληση του κ. Καλλιμανόπουλου, με κάλεσε και μου πρότεινε εάν θα ήθελα να τον συνοδεύσω σ’ αυτό το ταξίδι.
Η απάντησή μου ήταν θετική και το ευχαρίστησα δια την τιμή και την ευκαιρία που μου προσφέρει να ταξιδεύσω και να βρεθώ σε δύο πολύ μακρινές χώρες, αυξάνοντας έτσι τις εμπειρίες μου.

Την Τετάρτη 16η Ιουνίου αναχωρήσαμε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνταξιδεύοντας μετά του κ. Καλλιμανόπουλου, της οικογενείας του ως και μερικών συνεργατών του, με προορισμό την Σεούλ της Κορέας και εν συνεχεία την πόλη BUSAN. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο «PARADISE», όπου και παραμείναμε μέχρι την 20η Ιουνίου.
Σ’ αυτή την πόλη, η εταιρεία HYUNDAI διαθέτει μεταξύ των άλλων και τεράστια και σύγχρονα ναυπηγεία. Σ’ αυτα τα ναυπηγεία κτίσθηκε το διερευνητικό πλοίο TOISA PATROKLOS του κ. Καλλιμανόπουλου.

Την 19η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή, έγινε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου, αφού προηγήθηκε η τέλεσις της ειδικής ακολουθίας επί εγκαινίων πλοίου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος. Εν συνεχεία αγίασε όλους τους παρευρισκομένους της εταιρείας SEALION με επικεφαλής τον κ. Καλλιμανόπουλο και βεβαίως το πλοίον.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρετέθη επίσημο γεύμα εκ μέρους της εταιρείας HYUNDAI. Κατά το επίσημο γεύμα εδόθη ο λόγος στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, ομιλών στα Αγγλικά, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του κ. Καλλιμανόπουλου καθώς και στην μεγάλη προσφορά του προς το Καλλιμανοπούλειο Διακονικό Κέντρο των Καλαβρύτων. Κλείνοντας προσέφερε την Ιερά Εικόνα του Αγίου Νικολάου, προστάτου των ναυτικών, εις τον κ. Καλλιμανόπουλο, δια να την προσφέρει με την σειρά του προς τον Καπετάνιο του νέου πλοίου.

Την επομένη 20η Ιουνίου, αναχωρήσαμε αεροπορικώς από την πόλη BUSAN της νοτίου Κορέας δια την Κίνα.
Αφιχθήκαμε στο αεροδρόμιο της πόλεως WUXI της Κίνας, και μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο «SHERATON», όπου και παραμείναμε μέχρι την 25η Ιουνίου ημέρα επιστροφής.

Την 23η Ιουνίου ημέρα Τρίτη μεταβήκαμε στα ναυπηγεία, όπου έγιναν οι ανάλογες τελετές ονοματοδοσίας των δύο πλοίων «TRADE UNITY» και «TRADE RESOURCE».
Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τους αγιασμούς των εγκαινίων και ακολούθησε το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Κατά την διάρκεια του επισήμου γεύματος που παρέθεσε η εταιρεία των ναυπηγείων, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να ομιλήσει. Στην ομιλία του, επίσης στα Αγγλικά, αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Νικολάου, που τον καθιέρωσε ως άγιο της θάλασσας και των ναυτικών και με την ευκαιρία ομίλησε αναλύοντας την έννοια «θαύμα». Επίσης, ενεχείρισε και πάλι την εικόνα του Αγίου Νικολάου στους Καπετάνιους των πλοίων μαζί με φιαλίδια αγιασμού, ώστε η χάρη του Αγίου να προστατεύει τα πλοία και τα πληρώματα.

Την 25η Ιουνίου το πρωί, αναχωρήσαμε από την πόλη WUXI οδικώς με προορισμό την μεγάλη πόλη των 28 εκατομμυρίων κατοίκων, την Σαγκάη, από όπου με τις αερογραμμές της εταιρείας QATAR AIRWAYS, επιστρέψαμε μέσω DOHA στην Αθήνα.

Επισημάνσεις - Συμπεράσματα

Στις παραπάνω εκδηλώσεις είχαμε την ευκαιρία να γευθούμε και να βιώσουμε δια δέκα ημέρες υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών και αρίστης ποιότητος φιλοξενία. Τις εκδηλώσεις τις χαρακτήριζε η άριστη και άψογη οργάνωση, η απόλυτη ακρίβεια στην εκτέλεση και κυρίως το υψηλό επίπεδο ευγενείας εκ μέρους των οργανωτών και όλων των εμπλεκομένων εις την διεκπεραίωσιν.
 Βιώσαμε την Ελληνική υπερήφανη δημιουργικότητα, στο πρόσωπο του εφοπλιστού κ. Γρηγορίου Καλλιμανοπούλου, ο οποίος έχει κατορθώσει ήδη μία αλματώδη άνοδο στον τομέα δραστηριότητός του και σίγουρα ευρίσκεται σε συνεχή ανοδική και επιτυχή πορεία.
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι ο κ. Καλλιμανόπουλος με την μεγάλη δωρεά του στα Καλάβρυτα και το ομώνυμο Ίδρυμα, καταδεικνύει ότι παρά την υπεροχή που του εξασφαλίζει και του προσφέρει η ανθούσα και ανερχόμενη επιχείρησή του, παραμένει ταυτόχρονα και πολύ ανθρώπινος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την παρουσία του σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, στις οποίες καλείται φιλοφρόνως και τιμητικώς εκ μέρους του κ. Καλλιμανόπουλου, δίδει την καλή μαρτυρία. Την μαρτυρία του Ορθόδοξου Επισκόπου, τόσο με τις αγιαστικές τελετές και πράξεις, όσο βεβαίως και με τις ομιλητικές του παρεμβάσεις.
Στο πλαίσιο φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως των δύο ανδρών, προσφέρεται η δυνατότητα στον Σεβασμιώτατο να αναδεικνύει και να προάγει τις υπαρκτές ανάγκες του Καλλιμανοπουλείου Ιδρύματος. Ήδη ο Σεβασμιώτατος, εις τα πλαίσια της εκεί παρουσίας του, παρέδωσε επιστολή - έκκληση στον κ. Καλλιμανόπουλο με αγωνιώδες αίτημα την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, το οποίο διέρχεται μεγάλη και δεινή οικονομική κρίση και αναμένει την ανταπόκριση του κ. Καλλιμανόπουλου

Κατακλείνοντας το μικρό αυτό χρονικό του ταξιδίου, εκφράζουμε την ευχή να συνεχίσει ο κ. Καλλιμανοπουλος εν υγεία την ανοδική επιχειρηματική του πορεία και να γευτούμε και πάλι τη χαρά της δημιουργίας του, εγκαινιάζοντας και άλλα καράβια, και βεβαίως να τον παρακαλέσουμε να μη ξεχνά και το Ίδρυμά του στα Καλάβρυτα.

Προσωπικά θερμότατα τον ευχαριστώ, καθώς και όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες του, για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσα αυτές τις δέκα ημέρες κοντά τους.
π.Χρήστος Τσάκαλος
Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου